dsdas. Un produs Blogger.

Cele mai vizitate

Cum sa-ti amenajezi locuinta pentru a avea maximul de confort

     In viata de zi cu zi a avea confortul necesar acasa si pentru a te relaxa dupa o zi stresanta trebuie sa-ti amenajezi locuinta dupa cateva criterii :
- o mobila inalta si ingusta nu se aseaza niciodata alaturi de alta asemanatoare iar o mobila joasa si lata nu se alatura niciodata uneia cu aceeasi forme. In general se recomanda o alternanta intre acestea.
- in camera copilului evitati prezenta oglinzilor. Fata in fata cu imaginea sa copilul este predispus la autoadmirare, la maimutareli.
- zugraviti intotdeauna incaperile de locuit de dimensiuni mici in culori deschise de o singura nuanta.
 - evitati folosirea tapetelor inflorate deoarece creeaza impresia de micsorare a spatiului
- oglinzile pot corecta unele imperfectuni ale incaperilor. Cand camera este mica si intunecoasa, plasati o oglinda mare pe peretele opus ferestei asezand-o pe o plinta si ridicand-o pana la inaltimea usii ( astfel incat sa fie in partea de sus la acelasi nivel cu usa. Camera va parea dubla si mult mai luminoasa).
- o oglinda plasata la capatul unui culoar mareste profunzimea iar sursele de lumina se dubleaza, aplicata pe plafonul unei incaperi creeaza impresia unei supraialtari; aseazata perpendicular la marginea unei ferestre suprima vizual peretele si dubleaza peisajul. Daca se monteaza in fata unei ferestre, camera pare ca se mareste si se creeaza iluzia unei ferestre in plus.
- evitati sa asezati orice fel de masa in mijlocul camerei indiferent de destinatie, ocupa mult spatiu, incurca circulatia si impiedica creearea unei zone distincte functionale.
- plasati masa langa un perete - fie perpendicular pe perete fie intr-un intrand a peretelui si in unele cazuri in fata unei ferestre (birou).
- plasati patul de doua persoane perpendicular pe perete, astfel ca ocupantii sa nu se deranjeze reciproc si sa beneficieze fiecare de o noptiera proprie
- nu plasati mobila aproape de usa sau de fereastra (trebuie sa existe cel putin 20 cm intre muchia unei mobile si golul respectiv). Nici dulapul nu este bine sa stea in fata patului deoarece lipsa de echilibru exte suparatoare si trecerea devine dificila

0 comentarii

Trimiteți un comentariu