dsdas. Un produs Blogger.

Cele mai vizitate

Cum se schimba corzile la o chitara clasica

   Chitara clasica, spre deosebire de  cea acustica sau cea electrica, este caracterizata printr-un grif mai lat si un set de corzi de nylon. Corzile pentru chitara clasica se gasesc in comert la magazine specializate la preturi cuprinse intre 10 si 50 lei, in functie de calitate si brand. 
    De cele mai multe ori dorim sa schimbam un set de corzi pentru ca sunt uzate sau pentru ca una sau mai multe s-au rupt in timpul exploatarii instrumentului.  Iata 5 pasi usor de urmat pentru a schimba corzile la o chitara clasica:
Pasul 1 Corzile vechi trebuie taiate si desprinse de pe cheite, respective cordar. Chitara, fara corzi, trebuie curatata bine pe portiunile unde de obicei sunt corzile, atat pe grif, cat si pe cutia de rezonanta. Aceasta curatare nu imbunatateste calitatea instrumentului, ci pur si simplu e mai usor de facut cand corzile nu sunt montate pe chitara.

Pasul2 Se desfac corzile noi din ambalaje si se alege coarda cu care se va incepe. Se poate alege oricare dar e bine sa incepem cu unul dintre capete, cea mai groasa sau cea mai subtire. Odata aleasa coarda dorita pentru montaj, se trece coarda peste calus, se introduce in cordar si se realizeaza nodul din figurile alaturate:


Pasul3 Se trage bine de corda pentru ca aceasta sa se fixeze bine in cordar, dupa care se trece la fixarea corzii in cheita. Corzile se prind in cheite de la margini spre interior, deci corzile de la margine se prind in cheitele de jos, urmatoarele de cele de la mijloc, iar corzile de mijloc de cheitele superioare.  
Pasul4 Fixarea corzilor in cheite trebuie astfel facuta incat sa existe initial o legatura rigida. Aceasta legatura care va asigura imposibilitatea desprinderii corzii de cheita in timpul exploatarii instrumentului se face conform nodului din figurile alaturate:


Pasul5 Se strang corzile pe cheite pana cand dispare excesul, se acordeaza si se poate incepe utilizarea instrumentului.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu