dsdas. Un produs Blogger.

Cele mai vizitate

Cum sa citesti rapid - tehnici speed reading

Multa lume sustine ca utilizarea si exersarea unor anumite tehnici pot conduce la rezultate semnificative in viteza de citire si in cresterea semnificative ale retinerii informatiei citite. Desi subiectul citirii rapide pare de domeniul paranormalului, aceste tehnici de citire rapida ne pot ajuta sa acumulam o cantitate mare de informatii intr-un timp foarte scurt, altfel sa ne ramana timp si pentru alte activitati.
 Aici cateva tehnici pentru cresterea vitezei de citire:


-         se citesc cuvintele fara miscarea buzelor, se proicteaza direct in minte
-         se urmareste cu degetul sau un pix
-         se fac exercitii de mind mapping ( Mind mappingul se realizeaza in scris pornind de la un cuvant si realizand conexiuni rapide cu alte cuvinte care ne vin in minte. Aceasta tehnica ajuta creierul sa creeze rapid conexiuni.)
-         inainte de lectura se parcurge cuprinsul, pentru ca in creier sa inceapa deja sa se formeze o idee
-         in timpul lecturii nu trebuie sa existe surse de distragere de la lectura, eventual se poate citi utilizand casti cu o muzica fara versuri.
-         exersarea unor tehnici precum cititul invers de la dreapta la stanga sau cu cartea intoarsa invers. Acest exercitiu face ca la intoarcerea carti si citirea in mod normal viteza sa devina mult mai mare.
-         Exersarea exercitiului de dezvoltare a vederii periferice. Acest exercitiu se realizeaza radicand palmele la nivelul fetei, privirea fixa indreptata in fata si pe masura ce indepartam mainile in lateral incercam sa le urmarim cu vederea periferica. Acest exercitiu ajuta la largirea campului de vedere periferica, astfel reusim sa vedem dintr-o singura privire randuri intregi.
-         Cronometrarea vitezei pe un  anumit text si recitirea pana cand se obtin rezultate de timp tot mai bune.

            Aici puteti vedea un record in acest domeniu, care ne face sa credem ca odata deprinse anumite tehnici si exersate este posibil sa citim si sa intelegem o carte in mai putin de 10 minute:

0 comentarii

Trimiteți un comentariu