dsdas. Un produs Blogger.

Cele mai vizitate

Cum sa tratezi insomnia in mod natural

Insomnia poate fi o afectiune periculoasa, care afecteaza organismul atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Manifestarile insomniei sunt : imposibilitatea de a dormi si trezirea brusca dupa cateva ore de somn. Insomnia poate fi provocata de o multitudine de factori, dintre care amintim : o ceasca de cafea bauta prea tarziu, o cina grea la o ora tarzie, stresul. Un alt factor foarte important este nerespectarea orelor de somn. Cel mai important este macar sa incercam sa respectam orele in care ne culcam si ne trezim, si sa evitam noptile pierdute si somnul pe timpul zilei.
   Utilizarea somniferelor este foarte controversata in zilele noastre. De ce sa ne indopam cu medicamente, cand putem sa tratam insomnia foarte usor in mod natural? Urmatoarele remedii naturiste pe care vi le prezint de cele mai multe ori dau rezultate, si nu au deloc efecte secundare. Cele mai bune tratamente naturale pentru insomnii sunt ceaiurile de:
  - mac. Se face o prepara o infuzie de mac, se foloseste 1 lingurita la 1 cana. Se iau 2-3 linguri inainte de culcare.
  - ciubotica cucului. Se prepara tot o infuzie, si se ia cate 1 lingura de 3-4 ori pe zi, ultima sa fie neaparat cu o jumatate de ora inainte de culcare,
  - paducel. Se face o infuzie, si se beau 2 cani pe parcursul unei zile
  - marar. Se prepara o infuzie dintr-o lingura de seminte de marar si o cana de apa. Se bea 100 ml de 3 ori, deci pe parcusrsul unei zile se bea 300ml.
  - tei. Ceaiul de tei se foloseste din strabuni pentru a avea un somn usor si odihnitor. Se vor bea 2 cani pe zi, indulcite cu miere, ultina cana fiind seara.
  De cele mai multe ori aceste remedii naturale au efect garantat. Daca nu vi se potriveste o planta din cele enumerate mai sus, incercati alta. In nici un caz sa nu le amestecati pe toate deodata. 

0 comentarii

Trimiteți un comentariu