dsdas. Un produs Blogger.

Cele mai vizitate

Cum sa ingrijesti parul gras

   Parul gras care se murdareste repede da batai de cap multor femei. Insa, daca ai putina grija de el, problema se poate remedia. Parul gras este un rezultat al dereglarii gandelor sebacee. Glandele sebacee secreta sebumul, care este o substanta naturala grasa, care protejeaza parul impotriva poluarii. In momentul in care este secretat in exces, apare parul gras: este lipit de scalp, este lucios si greu. Cauzele acestei probleme pot fi multiple: folosirea unui sampon nepotrivit, stresul, o alimentatie bogata in grasimi, utilizarea in exces a vopselelor.
  Cel mai important pas de ingrijire este alegerea unui sampon potrivit: alege un sampon cu Ph neutru, astfel daca il speli de mai multe ori, nu iti agresezi parul. Cantitatea de sampon pe care o folosesti trebuie sa fie mica. Este important sa eviti : masarea scalpului cu unghiile, apa foarte calda, doua spalari succesive si folosirea uscatorului de par aproape de radacina.
  Cum sa-l speli corect? Maseaza scalpul  cu varful degetelor inainte de a aplica samponul, la final clateste cu putina apa rece. Dupa ce te-ai spalat usuca usor parul cu ajutorul unui prosop moale, iar in momentul in care folosesti uscatorul de par tine-l la o distanta de cel putin 15 cm de par.
  In ceea ce priveste coafarea parului gras, foloseste un pieptene din plastic, cu dintii rotunzi pentru a nu rupe firele de par.  Nu folosi produse de coafare care iti iti fac parul sa fie gras, ( cum ar fi spuma) sau uleiuri care ii dau parului stralucire.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu