dsdas. Un produs Blogger.

Cele mai vizitate

Cum sa reactionezi cand te ataca un caine

Cainele este considerat a fi cel mai bun prieten al omului. Insa de multe ori auzim povesti ca un caine a muscat o persoana sau chiar si-a atacat stapanul fara nici um motiv. Cainele nu este un animal agresiv, nu s-a nascut pentru a ataca sau a ucide. Toata problema vine de la lipsa de interes a gazdei sau de la faptul ca multi caini ajung sa devina vagabonti, activandu-si singuri un instinct de aparare pe care il au asupra oricui.
     La fel cum oamenii pot fi capriciosi din cand in cand sau prost dispusi, la fel pot fi si cainii. In mod normal, un dresaj rigurors ar rezolva aceasta problema, dar din pacate nu este cine sa se ocupe de ei.
     Si atunci cum trebuie sa reactionezi cand te ataca un caine? In primul rand exista cateva semne ale cainelui agresiv, pe care daca le observi din timp te poti retrage cu grija si incet din fata lui. Inainte sa atace, cainii prezinta cateva semne de schimbari la nivelul urechilor, al parului si chiar isi inclesteaza maxilarul.
    In cazul in care nu ai scapara, si te ataca un caine este important sa tii cont de urmatoarele reguli:
  - pastreaza-ti calmul si nu o lua la fuga. Tot ce vei reusi sa faci va fi sa intarati mai tare cainele. 
  - nu ridica tonul si stai cu fata inspre el. Astfel, ii vei putea anticipa miscarile.
  - daca este vorba de un caine de talie mica, iar tu esti femeie, incearca sa imiti diferite voci barbatesti pentru a-i speria
  - tot in cazul cainilor mici poti sa-i intampini cu miscari bruste, care ii va speria. Cu cainii de talie mare nu este bine sa incerci acest lucru, ei nu pot fi speriati atat de usor.
  - poti sa-ti folosesti picioarele pentru a obtine o postura mai agresiva.
   In cazul in care cainele incearca sa sara pe tine, distrage-i atentia cu mainile, pentru a-ti proteja partile sensibile ale corpului.  Este important sa nu fii doborat la pamant, astfel vei fi total lipsit de aparare. 

0 comentarii

Trimiteți un comentariu