dsdas. Un produs Blogger.

Cele mai vizitate

Cum sa cumperi apartamentul perfect

    Cumpararea unui apartament presupune o investitie atat financiara cat si psihica. Pentru a satisface dorintele si a gasi exact ce cauti e nevoie de o prospectare a pietei si de un studiu de cercetare. Atunci cand suma de bani este limitata trebuie gasit un apartament pe masura dar totodata cea mai buna oferta de pe piata pe acel segment. Exista cateva criterii care trebuie sa le indeplineasca acel apartament pentru a fi considerat perfect.

    Zona din oras, este un creteriu foarte important. In zonele mai slabe exista suprafete mari la preturi foarte mici in timp ce in zonele foarte buna suprafetele mici au preturi mari. Totusi pentru locuit se recomanda un apartament aproape de necesitati : statii ale mijloacelor de transport in comun, statie de taxiuri, banci, farmacii, magazine alimentar. Apartamentele construite la periferia oraselor, departe de centrele urbane si aglomerate ale oraselor, sunt de regula mai ieftine tocmai datorita distantei care trebuie parcursa pana la diferite obiective principale. De asemenea trebuie evitate zonele unde majoritatea populatiei are un nivel scazut de cultura - fapt ce reiese din comportamentul acestora, din estetica zonei, a blocurilor, a spatiilor verzi si a ingrijirii acestora. Un alt factor care priveste zona este pozitia si mai exact mai departe sau mai aproape de un loc aglomerat, artera principala, statie de autobuz etc. Cartierele "verzi" cu o bogata vegetatie sunt de obicei mai cautate si implicit mai scumpe

    Etajul este de asemenea un element important. Majoritatea clientilor evita parterul sau ultimul etaj. De asemenea se evita si etajele superioare, cele mai cautate fiind etajele 1, 2 sau 3. Exista totusi si o categorie de cumparatori care vor doar etaje superioare pentru a avea o panorama asupra orasului sau pentru a fi mai departe de zgomotul si de agitatia de pe strada.

    Orientarea este de asemenea foarte importanta. Punctele cardinale si pozitia soarelui fata de apartament sunt cateva criterii care trebuie luate in calcul. Orientarea sudica sau vestica este foarte buna deoarece pe langa luminozitatea naturala foarte buna si indicele termic al apartamentului este mai ridicat. O categorie de clienti insa prefera orientarea nordica a dormitoarelor pentru “a nu se sufoca vara”.

    Compartimentarea apartamentului . Apartamentul trebuie sa fie bine compartimentat, folosit fiecare metru patrat. Ideal este un apartament decomandat, fara camere de trecere pentru a avea o intimitate mai buna. De asemenea exista apartamente cu suprafete utile mari dar vizibil par mai mici decat altele cu suprafata utila mai mica dar care sunt mult mai bine organizate. Tocmai de aceea trebuie evitate apartamentele cu holuri lungi, cu bucatarii sau bai dreptunghiulare si lungi, sau cu debarale sau camari care nu se pot desfiinta.

    Daca gasiti un apartament care sa indeplineasca aceste criterii si la care va incadrati in ceea ce priveste pretul inseamna ca ati gasit o oferta buna, un apartament cu care nu veti avea probleme la revanzare.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu