dsdas. Un produs Blogger.

Cele mai vizitate

Cum se obtine siropul de artar

 Siropul de artar a fost descoperit de triburile indiene si se obtine prin fierberea sevei copacului cu acelasi nume. Legenda spune ca sotia unui indian a desprins toporul sotului dintr-un artar si a observat ca din acesta curgea un lichid.  In lume exista mai multe specii de artar, majoritatea productiei globale fiind asigurata de Canada, tara pentru care artarul a devenit simbol national, frunza de artar fiind emblema steagului canadian.
Acest sirop are multe intrebuintari in domeniul  gastronomic, fiind utilizat ca indulcitor, inlocuitor al zaharului, topping pentru clatite, in prepararea deserturilor, dar si in multe diete de slabire. Pe langa gustul dulce-aromat, siropul de artar are si efecte pozitive pentru sanatate cum ar fi in cazuri de detoxifiere, diete de slabire, intareste celulele si sistemul imunitar, este un foarte bun antioxidant, ajuta la diminuarea efectelor arterosclerozei.
Deoarece procesul de obtinere a siropului de artar este destul de dificil, fiind nevoie de 40 de litri de seva de artar pentru a obtine 1 litru de sirop, si pretul acestuia este pe masura, in magazine pretul unei sticlute la 200 de ml costa aproximativ 50 de lei.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu