Sparanghelul este o legume din ce in ce mai cautata si folosita in retetele culinare. Avand un gust deosebit, aromat si importante proprietati pentru sanatate, aceasta leguma merita sa fie consumata cat mai des posibil.
Pe piata exista 2 tipuri de sparanghel : sparanghelul verde si sparanghelul alb. Sparanghelul verde este cel mai raspandit si mai usor de produs si gasit, avand o gust foarte aromat acesta este de cele mai multe ori preparat la gratar sau in tigaie. Sparanghelul alb este mai scump, deoarece se produce mult mai greu decat sparanghelul verde, acesta in timpul cresterii este ingrapat in niste straturi inalte care sa opreasca intrarea luminii, astfel ramanand de culoare alba.
Ambele tipuri de sparanghel, atat cel verde cat si cel alb, trebuie cumparat si preparat cat este inca proaspat. Daca aceasta nu este proaspata se intareste, devine lemnos si greu de consumat.
Cum se poate prepara sparanghelul verde :
- prajit in tigaie
- la grill
- la gratar
- frigarui
- la cuptor
- diferite combinatii cu alte alimente (sparanghel la cuptor cu diferite tipuri de carne, omleta cu sparanghel, etc.)
Cum se poate prepara sparanghelul alb :
- numai fiert (in garnituri , supe, salate)
Nota : Inainte de preparare sparanghelul trebuie curatat de coaja.
0 comentarii
Trimiteți un comentariu