Este bine cunoscut faptul ca o
dieta sanatoase trebuie sa fie bogata in vitamine pentru a mentine
organismul in forma maxima si a genera o sursa continua de energie.
Iata cateva sfaturi pentru pastrarea vitaminelor din alimente :
- pastrarea in timpul
iernii a cartofilor si altor legume se va face prin depozitarea lor
intr-o camera unde temperatura nu va scadea sub + 5 grade celsius. In
acest mod conservandu-se pana la primavara aproximativ 40% din
continutul in vitamina C
- varza murata pentru a
fi o sursa bogata de vitamica C trebuie pregatita de la inceput cu 10
picaturi de acid lactic la litru de saramura
- fierberea legumelor si
zarzavaturilor se recomanda a se face pe cat posibil in vase sub
presiune sau in aburi, de asemenea este recomandata coacerea in
cuptor, procedea prin care vitamina C este distrusa mai putin.
- mancarea nu se va
fierbe mai mult decat este nevoie iar mancarurile gata preparate nu
se vor incalzi de mai multe ori.
- pentru a revitaminiza
mancarurile si supele se adauga inainte de a fi servite frunze verzi
de patrunjel sau marar, suc de lamaie, unt proaspat, smantana sau
galbenus de ou, acestea fiind surse relativ bogate in vitamine
- grasimile nu se vor
praji pana la fumegare
- nu se vor folosi
sistematic uleiul de parafina la pregatirea mancarurilor din cura de
slabire deoarece favorizeaza eliminarea vitaminelor A si D din
organism.
0 comentarii
Trimiteți un comentariu