dsdas. Un produs Blogger.

Cele mai vizitate

Cum sa pastram vitaminele alimentelor

     Este bine cunoscut faptul ca o dieta sanatoase trebuie sa fie bogata in vitamine pentru a mentine organismul in forma maxima si a genera o sursa continua de energie. Iata cateva sfaturi pentru pastrarea vitaminelor din alimente :
- pastrarea in timpul iernii a cartofilor si altor legume se va face prin depozitarea lor intr-o camera unde temperatura nu va scadea sub + 5 grade celsius. In acest mod conservandu-se pana la primavara aproximativ 40% din continutul in vitamina C
- varza murata pentru a fi o sursa bogata de vitamica C trebuie pregatita de la inceput cu 10 picaturi de acid lactic la litru de saramura
- fierberea legumelor si zarzavaturilor se recomanda a se face pe cat posibil in vase sub presiune sau in aburi, de asemenea este recomandata coacerea in cuptor, procedea prin care vitamina C este distrusa mai putin.
- mancarea nu se va fierbe mai mult decat este nevoie iar mancarurile gata preparate nu se vor incalzi de mai multe ori.
- pentru a revitaminiza mancarurile si supele se adauga inainte de a fi servite frunze verzi de patrunjel sau marar, suc de lamaie, unt proaspat, smantana sau galbenus de ou, acestea fiind surse relativ bogate in vitamine
- grasimile nu se vor praji pana la fumegare
- nu se vor folosi sistematic uleiul de parafina la pregatirea mancarurilor din cura de slabire deoarece favorizeaza eliminarea vitaminelor A si D din organism.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu