Aloe Vera (Aloe Barbadensis Miller) este o planta suculenta din familia liliaceelor originara din Africa de sud si Madagascar. Acesta este de culoare verde inchis, frunzele pornesc de la baza tulpinii si au forma de lance cu mici zimti pe margini. In lume exista peste 200 de specii de aloe, cateva dintre ele avand efecte asemanatoare cu Aloe Vera, cum ar fi : Aloe Arborescens.
Extractul de Aloe Vera a ajuns sa fie prezent in tot mai multe produse cosmetice, beneficiile acestei plante fiind dovedite si apreciata de foarte mula lume. Pentru uz extern efectul aplicarii de aloe vera este aproape miraculos, gelul acesteia vindecand intr-un timp scurt arsuri, rani si taieturi. Pentru uz intern se poate folosi ca un tonic, efectul fiind de revitalizare. Avand un efect stimulator si de refacere a celulelor, gelul de aloe a facut in unele cazuri minuni in tratarea sau controlarea unor boli grave.
Oricine ar trebui sa aiba in casa o asemenea planta, care se poate dovedi o alternative naturala si eficienta pentru multe afectiuni.
Crestere
Aloe Vera nu este deloc o planta pretentioasa, cel mai mare dusman al acesteia fiind excesul de apa. Daca se opteaza pentru cresterea acesteia in ghivece se va utiliza un sol care sa aiba in compozitie nisip, iar planta va fi udata o data la 3 saptamani. Pozitionarea plantei este foarte importanta deoarece aceasta planta are mare nevoie de lumina. In perioada calda a anului este foarte indicat ca planta sa fie tinuta in spatii deschise, insa sa fie ferita de ploi, respectiv excesul de apa.
Pentru utilizarea plantei in scopuri medicale este important ca planta sa nu fie udata inainte cu 5 zile de utilizare, iar varsta plantei trebuie sa fie de cel putin 3 ani pentru ca aceasta sa aiba efectul maxim.
Inmultire
Aloe Vera poate fi inmultita prin indepartarea puilor de la baza plantei. Acestia, pentru a se prinde, trebuie mutati in perioada aprilie-iunie. Solul in care vor fi mutati este recomandat sa fie un amestec intre turba si nisip, asemanator celui folosit la cactusi. Imediat dupa mutare puiul va fi udat pentru a se asigura umiditatea necesara adaptarii in noul sol.
Retete:
1. Pentru intarirea sistemului imunitar
- 100 ml suc de aloe
- 500 g de miez de nuca
- zeama de la 3-4 lamai
- 250-300 g de miere
Se amesteca toate ingredientele, se consuma o lingurita de 3 ori pe zi cu o jumatate de ora inainte de masa.
2. Pentru constipatie
- 1 varf de cutit de praf de aloe vera
- 1 lingura de miere
- 200-250 ml de apa
Se fierb toate ingredientele 3 minute, se consuma cate o lingurita de 3 ori pe zi inaintea de masa.
3. Pentru arsuri si taieturi
Se aplica gelul din frunza proaspata pe locurile afectate.
4. Pentru gastrita
Se consuma suc proaspat de aloe vera, cate o lingurita de 3 ori pe zi inainte de masa.
5. Pentru gingivita
Se taie frunzele de aloe, se pun in apa clocotita, se lasa o ora , se strecoara si se foloseste in comprese pe zonele afectate.
6. Pentru ten
- 50 g de aloe vera
- 50 g de castravete verde maruntit
- 500 ml de apa distilata
Se amesteca ingredientele pana la omogenizare si se aplica pe ten sub forma de masca.
0 comentarii
Trimiteți un comentariu