Pe piata exista mai multe tipuri de
prepelite, insa cele mai productive atat la oua, cat si la calitatea carnii
sunt cele japoneze. Din exploatarea prepelitelor obtinem oua si carne cu un
continut foarte mic de grasimi si foarte usor de digerat. Spre deosebire de oul
de gaina, cel de prepelita are mult mai multe vitamine si se poate folosi nu
numai pentru gatit ci si pentru tratarea anumitor boli sau afectiuni cum ar fi boli
ale inimii, diabet, mentinerea colesterolului, impotenta, memoriei, etc.
Carnea obtinuta de la prepelite este
indicata mai ales pentru persoanele care tin regim alimentar, dar si celor care
prefera mancarea cu un continut scazut de grasimi. Astfel prepelitele ajung la
maturitate la aproximativ 40 de zile dupa care fac cate un ou pe zi.
Un ou de prepelita ajunge pana la 30
bani iar carnea se vinde cu 30 lei kilogramul. Prepelitele se hranesc cu furaje
uscate care variaza in jurul a 2 lei / kg.
Ca si afacere cresterea prepelitelor poate fi o afacere
foarte profitabila cu un plan foarte bine organizat. Cresterea de prepelite a
inceput sa se dezvolte mult in Romania ,existand concurenta, dar printr-o
productie masiva si o gestionare corecta a costurilor poate fi o afacere de
success.
0 comentarii
Trimiteți un comentariu