De multe ori in viata suntem pusi in situatii extreme, cele mai importante fiind cauzate de lipsuri necesare vietii, cum ar fi foamete, saracie sau multe tipuri de maladii. O alta boala interesanta de care o sufera omul este sentimentul de a fi inselat/inselata. Cand individual isi satisface mare parte a nevoilor si ajunge la un anumit nivel de confort, considera ca ar fi cel putin acceptat social sa inceapa o relatie sentimentala, insa motivele si nevoile care fac relatia sa inceapa nu sunt de cele mai multe ori cele mai corecte. Astfel nici conflictele, neintelegerile si pana la urma infidelitatile nu se lasa prea mult asteptate. E o lege a naturii, greselile intotdeauna se platesc indiferent de specie, varsta sau sex. Dar iata cum putem afla daca partenerul/partenera ne inseala:
- partenerul/partenera se simte mai bine singur/singura decat in preajma ta, se simte acel sentiment de disconfort intre parteneri. Aceasta e si o etapa a consumarii unei relatii, relatiile nepotrivite se evidentiaza printr-o intensitate la nivel ridicat brusc si pe urma o plafonare in plictiseala.
- nu e interest(a) de feedback-ul tau cand iti povesteste ceva, totul e intr-un scop oratoric, reactia ta e prea putin importanta.
- devine interest(a) de lucruri noi complet externe fata de anturajul mediul pe care il cunosti. E adevarat ca noi prietenii pot aduce noi lucruri, insa pasiunea transmisa si evidentiata este mult mai intensa decat la aflarea unui simplu hobby de la un prieten(a).
- compensarea este un alt semn. Vinovatia partenerului/partenerei conduce la o compensare exagerata, uneori chiar pentru lucruri inutile si neimportante. Constiinta fiind incarcata se incearca natural compensarea prin orice mijloace la indemana.
0 comentarii
Trimiteți un comentariu