Un număr foarte mare de femei şi barbati din lumea întreaga suferă acut de migrene. Potrivit unor cercetări, jumătate din aceste persoane au moştenit boala pe linie de familie. Persoanele care prezintă un istoric familial de migrene sunt mai predispuse la a dezvolta aceasta afecţiune.
Migrena are ca simptome: oboseală, sete, căscat, depresie, iritabilitate, anxietate, greaţă, vărsături, sensibilitate la lumină, confuzie, senzaţia de mâini şi picioare reci, frisoane, transpiraţii, sensibilitate la sunete şi la mirosuri.
Din păcate nu există nici o modalitate sigură pentru diagnosticarea migrenei, de aceea medicii ţin cont de examenul fizic, de antecedentele medicale, incluzând factorii declanşatori, simptomele şi istoria familiei.
Tratamentul migrenei constă în terapie preventivă şi terapie simptomatică. Cercetătorii germani au ajuns la concluzia că sportul combate migrenele la fel de bine ca medicamentele. Cu un avantaj: el nu are efecte secundare precum pastilele. Cele mai bune rezultate se obţin cu sport de rezistenţă: bicicletă, înot, alergări. Un rol esenţial în tratarea şi evitarea migrenelor îl are şi alimentaţia, astfel alimentele bogate in vitamina B2 şi magneziu ajută la vitalizarea organismului.
0 comentarii
Trimiteți un comentariu